Meterkasten

Zonne-energie begint in de meterkast

Zonnepanelen kunnen niet zonder moderne en betrouwbare meterkast. Het vervangen van een meterkast vanwege de installatie van zonnepanelen is een veelvoorkomende maatregel om jouw huis of bedrijfspand voor te bereiden op de nieuwe energiebron.

 

 

Betrouwbaar

Onze batterijen zijn van bewezen kwaliteit, zodat je altijd kunt rekenen op de energie die je nodig hebt, ongeacht de weersomstandigheden.

Efficiënt

Onze energieopslag oplossingen bieden maximale efficiëntie, zodat je jouw energie optimaal kunt benutten én besparen op je energierekening.

Milieuvriendelijk

Onze batterijen verminderen de CO2-uitstoot omdat ze je helpen zelf opgewekte energie op te slaan en te gebruiken op het moment dat jou schikt.

Maatwerk

Iedereen heeft andere behoeftes. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij jouw situatie.

UPGRADE JE METERKAST

Dit zijn de stappen die gezet moeten worden voor de upgrade van jouw meterkast.

  1. Inspectie: laat een elektricien de meterkast beoordelen om te bepalen of deze voldoet aan de eisen voor de installatie van zonnepanelen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de meterkast te vervangen.
  2. Berekening capaciteit: zonnepanelen genereren grote hoeveelheden elektriciteit. Een elektricien zal berekenen of de meterkast voldoende capaciteit heeft om de extra elektriciteit van de zonnepanelen te verwerken.
  3. Upgraden meterkast: als blijkt dat jouw meterkast moet worden vervangen of geüpgraded, moet dit worden uitgevoerd door een gecertificeerde elektricien. Dit omvat het installeren van een nieuwe meterkast die geschikt is voor de zonnepanelen en voldoet aan de geldende normen.
  4. Aansluiting zonnepanelen: nadat de meterkast is geüpgraded of vervangen, kunnen de zonnepanelen worden geïnstalleerd en aangesloten op het systeem.
  5. Inspectie en goedkeuring: na de installatie moet het elektrische systeem worden geïnspecteerd door de bevoegde autoriteiten of een gecertificeerde elektricien om ervoor te zorgen dat alles veilig en volgens de voorschriften is geïnstalleerd.

 

 

 

 

Het is belangrijk te werken met een professionele elektricien. Alleen daarmee ben je verzekerd van een correcte installatie van zonnepanelen en aanpassingen aan de meterkast. Zo werkt jouw zonne-energiesysteem veilig en efficiënt en voldoet die aan de wettelijke voorschriften.

 

Reviews

SNELLE SERVICE

Onze meterkast was dringend aan vervanging toe. Zonder het snelle ingrijpen van Solardak waren we waarschijnlijk veel verder van huis geweest. We zijn heel blij met de nieuwe meterkast.

Johanna Lammers

Rotterdam

VAKKUNDIG GEREGELD

Solardak heeft onze nieuwe meterkast tot in de puntjes geregeld. Ze hebben het vakkundig geïnstalleerd en hebben een uitgebreide inspectie gedaan. Dit gaf ons een veilig gevoel.

Monique Visser

Rotterdam

Advies op maat

Wij hebben sinds kort zonnepanelen en daarvoor moest onze meterkast onder handen genomen worden. Solardak heeft er voor gezorgd dat de zonnepanelen goed werden geïnstalleerd en aansloten op het systeem.Wij zijn tevreden!

Jan Koningszoon

Schiedam

MODERN EN BETROUWBAAR

Ik had nooit gedacht dat ik blij zou zijn met mijn meterkast, maar dankzij Solardak hebben we echt een ontzettend mooie en moderne meterkast in de gang staan. En hij werkt ook nog eens supergoed! Wij zijn heel blij!

Hanny van der Bos

Boskoop