Hoe wij werken

Bij Solardak bent u verzekerd van ervaren en gecertificeerde professionals die gedegen te werk gaan. Wij werken aan de hand van het volgende vijfstappenplan. Gedurende de uitvoering ervan kunt u rekenen op een transparant proces, professioneel advies en heldere communicatie.

 • 1. Oriëntatie en inspectie

  Allereerst doen we onderzoek naar uw dak. We bekijken hoeveel panelen we kunnen plaatsen en wat de mogelijke obstakels zijn. Ook duiken we in de aansluitwaarde en het elektriciteitsverbruik. Een dakinspectie ter plaatse maakt deel uit van de oriëntatie. Daarin analyseren we uw gehele dak, waaronder opbouw, afschot, isolatie, staat dakbedekking, soort dakbedekking en de veiligheid.

 • 2. Professioneel advies

  Op basis van dit onderzoek brengen we advies uit over de dakbedekking en de zonnepanelen. Ook kunnen we een inschatting geven van de benodigde investering.

 • 3. Voorbereiding en offerte

  In de volgende stap volgt de opname elektra-installatie: de grootte van de aansluiting, locatie en afmeting meterkast. We bekijken welke aanpassingen er mogelijk nodig zijn, en waar omvormers geplaatst kunnen worden. Daarnaast geven we advies over subsidiemogelijkheden. Als dit is uitgezocht, kunnen we een gedetailleerde calculatie maken en ontvangt u de offerte.

 • 4. Installatie

  Na akkoord wordt de uitvoering ingepland en de bouwplaats ingericht, inclusief dakrandbeveiliging en verticaal transport. Indien hiervoor is gekozen, plaatsen we de nieuwe dakbedekking. Ook leggen we goten aan met bekabeling, gevolgd door het plakken en aansluiten van de panelen en het aansluiten van de omvormer. Indien noodzakelijk breiden we ook de meterkast uit. 

 • 5. Oplevering

  We zijn pas tevreden als u tevreden bent. Daarom laten we u niet achter zonder een keuring. Bij een Scope 12-keuring wordt de hele zonnestroominstallatie gecontroleerd door een gecertificeerde inspecteur. Als deze akkoord is, en u tevreden bent, vindt de oplevering plaats. Na afloop evalueren we het project samen met u als klant.