Inspectie en onderhoud

Onderhoud van zonnepanelen: hoe en wanneer?

Inspectie en onderhoud van zonnepanelen zijn cruciaal voor optimale werking en levensduur. Waar moet u rekening mee houden bij de inspectie en onderhoud van zonnepanelen?

Betrouwbaar

Onze batterijen zijn van bewezen kwaliteit, zodat je altijd kunt rekenen op de energie die je nodig hebt, ongeacht de weersomstandigheden.

Efficiënt

Onze energieopslag oplossingen bieden maximale efficiëntie, zodat je jouw energie optimaal kunt benutten én besparen op je energierekening.

Milieuvriendelijk

Onze batterijen verminderen de CO2-uitstoot omdat ze je helpen zelf opgewekte energie op te slaan en te gebruiken op het moment dat jou schikt.

Maatwerk

Iedereen heeft andere behoeftes. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij jouw situatie.
  • Visuele inspectie: Controleer regelmatig de zonnepanelen op eventuele beschadigingen, zoals scheuren in het glas of beschadigde frames. Dit kan jaarlijks worden uitgevoerd.
  • Reiniging: Vuil, stof en vogeluitwerpselen verminderen de efficiëntie van zonnepanelen. Laat de panelen minimaal één keer per jaar reinigen.
  • Controle omvormer en bedrading: Controleer de bedrading en aansluitingen op losse verbindingen. Zorg ervoor dat alle bekabeling goed is beschermd en geïsoleerd. Controleer daarnaast regelmatig de omvormer op foutmeldingen of storingen. Als er problemen zijn, neem dan contact op met een professional.
  • Schaduwvorming: Controleer of er nieuwe schaduwbronnen ontstaan door groeiende bomen of gebouwen in de buurt. Schaduw verminder de prestaties van zonnepanelen.

 

  • Montagesysteem: Zorg ervoor dat het montagesysteem stevig is bevestigd en er geen corrosie optreedt. Losse of beschadigde bevestigingen moeten worden gerepareerd.
  • Monitoring: Je kunt kiezen voor een monitoringsysteem. Deze monitort de prestaties van jouw zonnepanelen en spoort eventuele problemen vroegtijdig op.
  • Werk met professionals: Werk uitsluitend samen met professionele partijen voor inspecties en onderhoud. Bij Solardak gebruiken we gespecialiseerde apparatuur en profiteer je van volledige projectgarantie.