Vraag of advies? Stuur een mail...

Zonnepanelen plat dak


Het rendement van zonnepanelen wordt voor een groot deel bepaald door de hellingshoek waarop ze zijn gemonteerd. Over het algemeen levert een hellingshoek van 30% tot 40% het beste rendement. Op deze pagina vind u 5 nuttige tips voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak.Tip 1: Zorg voor de ideale hellingshoek

De hellingshoek voor zonnepanelen op een plat dak is erg belangrijk. De meest ideale hellingshoek ligt tussen de 35% en 40%. Echter de hellingshoek heeft ook effect op de rij zonnepanelen die achter de eerste rij zonnepanelen staat. Bij een hellingshoek van 36% valt er wat schaduw op de tweede rij met zonnepanelen.

Tip 2: Zorg voor een legplan voor Zonnepanelen

Zoals u al heeft gelezen zijn de hellingshoek en de afstand tussen de zonnepanelen van groot belang. Maar ook de richting van de zonnepanelen is natuurlijk van groot belang. Al deze verschillende factoren maken het lastig zelf een berekening te maken. Het is hierdoor belangrijk dat u samen met een specialist een legplan maakt voor uw platte dak. De specialist kan samen met u inschatten hoe er met uw platte dak het meeste rendement wordt behaald.

Tip 3: Zonnepanelen horizontaal of verticaal plaatsen

Voor het rendement van de zonnepanelen maakt het niet uit of ze verticaal of horizontaal worden geplaatst. Het heeft natuurlijk wel effect op de ruimte die de zonnepanelen innemen. Wellicht heeft u zelf een voorkeur omdat een van de keuzes er simpelweg mooier uitziet op uw dak.

Top 4: Montage zonnepanelen op een plat dak

De montage van zonnepanelen op platte daken gaat over het algemeen met een frame, of met afgesloten plastic bakken. Het is belangrijk dat er bij de montage van de zonnepanelen rekening gehouden wordt met ballast. Op een plat dak kan de wind ‘eenvoudig’ onder de zonnepanelen komen, en hierdoor is het belangrijk dat er genoeg ballast is om de zonnepanelen om uw dak te houden.

Tip 5: Maximale belasting van uw platte dak

Aangezien er ballast nodig is om de zonnepanelen goed te bevestigen, is het belangrijk dat er wordt gelet op de maximale belasting die uw platte dak aan kan. Bij een verkeerde montage kan er lekkage optreden, en dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Wij adviseren u altijd uw wensen / berekeningen door te spreken met een specialist. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via ons contactformulier.