Vraag of advies? Stuur een mail...

Welk onderhoud hebben zonnepanelen nodig?


Het is verstandig om uw zonnepanelen regelmatig te controleren op eventueel vuil dat is achtergebleven, zoals bladeren of stof. Als dit vuil blijft zitten, kan dit namelijk een negatief effect hebben op het rendement van uw zonnepanelen. Zo kunnen de zonnepanelen door vuil wel 2% tot 3% aan rendement verliezen. Zorg er daarom voor dat uw zonnepanelen schoon zijn, om een hoge opbrengst te garanderen. Ook is het belangrijk om uw zonnepanelen af en toe te inspecteren, of te laten inspecteren, op eventuele beschadigingen of defecten. Hiervoor zorgt u niet alleen voor een hoog rendement, maar ook voor een extra lange levensduur.

Kosten onderhoud zonnepanelen

Het is verstandig om eens in de paar jaar een solarspecialist in te huren om uw zonnepanelen goed te reinigen en te inspecteren. U kunt er ook voor kiezen om een onderhoudsabonnement af te sluiten voor meerdere jaren. Wilt u een specialist inhuren voor een inspectie en/of schoonmaakbeurt? Vul dan ons formulier in. Wilt u zelf aan de slag om uw zonnepanelen schoon te maken hou dan rekening met het volgende:

Wanneer zonnepanelen onderhouden?

Het meeste rendement wordt behaald als zonnepanelen aan het begin van de lente worden schoongemaakt. De lente en de zomer hebben de meeste zonuren, en hierdoor wordt het meeste rendement behaald.

Wilt u een specialist inhuren voor een inspectie en/of schoonmaakbeurt? Vul dan ons formulier in.