Vraag of advies? Stuur een mail...

Minder zonnepanelen door vervroegd vervangen salderingsregeling


Het vervroegd afschaffen van de salderingsregeling en deze vervangen door een terug leversubsidie leidt mogelijk tot een vertraagde uitrol van zonnepanelen.

Het vervroegd afschaffen van de salderingsregeling en deze vervangen door een terug leversubsidie leidt mogelijk tot een vertraagde uitrol van zonnepanelen. Dit stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

In het regeerakkoord heeft het nieuwe kabinet de ambitie geformuleerd om al in 2020 een opvolger van de salderingsregeling in te voeren. Als alternatief wordt vanaf 2020 een terug leversubsidie ingevoerd. Branchevereniging Holland Solar liet direct weten in basis content te zijn dat de regering kiest voor een terug leversubsidie als opvolger van de salderingsregeling, maar wel 'lichtelijk verbaasd te zijn over de plotselinge aankondiging' en 'een slag om de arm te houden' in verband met de uitwerking van de regeling. Afgelopen zomer meldde minister Kamp nog dat er pas vanaf 2023 een opvolger van de salderingsregeling zou komen. 

Datum: 03-11-'17

Terug naar overzicht