Vraag of advies? Stuur een mail...

Hoe werkt een zonnepaneel?zonnepaneelZonnestroom is elektriciteit uit zonlicht. Zonnestroom wordt ook wel ‘PV’ genoemd, van het Engelse ‘PhotoVoltaic’. De opgewekte duurzame stroom kan worden gebruikt om verlichting te laten branden en de ijskast koud te houden. Kortom: het is dezelfde stroom die uit het stopcontact komt, alleen duurzaam. 

Wat is een zonnepaneel?


Een zonnepaneel bestaat uit meerdere cellen, die naast elkaar in een worden geplaatst. De zonnepanelen zijn meestal gemaakt van silicium. De grondstof hiervoor is zand, en dat is in overvloedige hoeveelheden aanwezig op aarde! Het meest gebruikte type zand heet ‘polycristallijn silicium’. 

Wat is een zonnestroom-installatie?

Een zonnestroom-installatie zet zonlicht om in elektrische stroom. De belangrijkste componenten waaruit een zonnestroom-installatie bestaat zijn: het aantal zonnepanelen en een omvormer. Daarnaast is er materiaal nodig om de zonnepanelen op uw dak te bevestigen (meestal aluminium rails) en zijn er kabels nodig om de panelen met de omvormer te verbinden en de omvormer met de meterkast. In de meterkast worden er extra groepen aangebracht en een productiemeter geplaatst om te meten hoeveel u opwekt.